ARTIKLER

KONTAKT

DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT RINGE PÅ 24 84 66 86 ELLER

kontakt mig her »

Efterår - Den bedste plantetid

Når jeg som havearkitekt er ude og rådgive i haverne får jeg ofte stillet spørgsmålet  "Hvornår er det bedst at plante?”
Planter er dyre, men november er en god måned for billigere planter, hvis du køber barrodsplanter.

Som navnet antyder, har barrodsplanter bare rødder, og derudover er den vigtigste forskel på dem og de pottekultiverede, at barrodsplanterne har en temmelig stor og kraftig rod.

De har groet i almindelig jord på planteskolens mark, så rødderne er ikke blevet holdt indespærret i en potte.
Skal du kun bruge en enkelt busk, er det sjældent muligt at købe den barrodet. Men skal du bruge en større mængde til hække eller større busketter, er der mange penge at spare ved at købe barrodsplanter.
De ligger som regel i bund- ter a´ 10 eller 25 stk. Træer og roser forhandles enkeltvis, dog kan du nogle gange fa° roser i bundter a´ 5 eller 10 stk.

Man er som haveejer ofte styret af sin lyst når der i sommerhalvåret på planteskolen står fuldt udsprungne planter i potter og frister. Men det kan betale sig at styre sin lyst og vente med at plante til efteråret, da planten ofte vil gå ud eller mistrives p.g.a. vandmangel (høj fordampning) når den plantes ud hjemme i haven om sommeren.
Hvis man planlægger haven er der penge at spare og der er større chance for at man bliver glad for resultatet. Det er tilmed nemt at overskue hvornår og hvor mange planter skal plantes og bestilles.
Buskrosen Rosa "Buff Beauty" bliver omkring 150 cm høj og kan også espalieres.
Klatrerosen Rosa "Albertine" 
Bopa Plads - Løgstørgade 2, 1.th   •   2100 København Ø   •   Mobil: 24 84 66 86   •   Mail: mail@pernilledanielsen.dk  •   CVR: 28 38 73 34